17 syyskuuta 2024

Uusi harrastukseni, lukeminen!


Olen lukenut aikuisikäni aikana ehkä reilun kolmisenkymmentä kirjaa ja nyt tänävuonna lukemiseni on noussut uudelle tasolle. Luin viimevuonna kahdeksan kirjaa ja sitten tälle vuodelle tahti on jo kiihtynyt ja olen lukenut nyt 16 kirjaa. Minun kirjamääräni on vielä ihan maltillinen innokkaimpiin lukijoihin verrattaen, jotkut lukevat usean kirjan viikossa. Rakastan eritoten fyysisien kirjojen lukemista, olen kerran kokeillut e-kirjaa, eikä ne vain ole minun juttuni. Kirjan kädessä pitelyllä pystyn pysäyttämään kaiken muun tekemisen ja intensiivisesti keskittyä kirjaan.

On myös ihanaa tehdä varauksia kirjastoon, käydä kirjastossa hypistelemässä kirjoja ja lukemassa takakansia. Jotenkin on todella helppo siis saada hyviä kirjoja luettavaksi, aivan ilmaiseksi, kirjaston kautta. Lapsena olin kova kirjastonkäyttäjä ja vuokrasin VHS-nauhoja ja fantasiakirjoja tuohon aikaan. Meidän suunnalla menee myös kivasti, jos kirjan hakee kirjastosta, niin voi sen myös tilata vaikka kirjastoautoon - tai useammin teen niin päin, että palautan kirjat kirjastoautolle vaikka koiralenkin aikana jos ei ole tiedossa uusia lainoja hetkeen.

 


Tässä ovat kaikki 2024 aikana lukemani kirjat:
Laitan näistä mielestäni viiteen parhaaseen kirjaan korostuksen, joita suosittelen:

1 Freida McFadden, Erityisvanki
2 Colleen Hoover, Se alkaa meistä
3 Lisa Jewell, Yöhön kadonnut
4 Lisa Jewell, Haudatut muistot
5 Colleen Hoover, Muistoja hänestä
6 Clemence Michallon, Hiljainen vuokralainen
7 Freida McFadden, Kotiapulaisen salaisuus
8 Marie Kondo, Siivouksen elämänmulistava taika
9 Satu Rämö, Hildur
10 Katy Brent, Kuinka murhata mies ja päästä pälkähästä
11 Lisa Jewell, Sitten hän oli poissa
12 Gillian McAllister, Väärässä paikassa väärään aikaan
13 Lisa Jewell, Näkymätön tyttö
14 Colleen Hoover, Se päättyy meihin
15 Lisa Jewell, Joka askel jonka otat
16 Lisa Jewell, Hyvät Bileet

Kirjojen lukeminenhan on aika ihanaa, kuinka monta ohjelmaa olen jo katsonut läpi eri suoratoistopalveluista? Kirjoja on tuhansia, joita en ole vielä koskaan lukenut. Kirjojen lukeminen avaa aivan uuden maailman ajanviettoon ja rauhoittumiseen. Lukeminen myös rauhoittaa mieltä, iltaisin se auttaa myös väsähtämään ja nukahtamaan. Toivon, että myös muut ja varsinkin nykynuoret nykyisessä some-keskeisessä maailmassa, voisivat nauttia kirjojen tarinoista ja syventää mielikuvitusta ja ajattelukykyä kirjojen maailman kautta.
 

Parhaillaan luen kirjaa Liane Moriarty, Hyvä Aviomies. Päivitän @katri.beauty tililleni instagramissa muutakin kuin kauneutta ja sinne jaan pääsääntöisesti kaikki lukemani kirjat ja lyhyen mielipiteeni kirjasta. Tykkään seurata myös kirjatilejä somessa, tai muita, jotka vinkkaavat kirjoja.

2 kommenttia:

  1. Minä olin nuorena ja vielä alle 4-kymppisenä todella kova lukemaan. Nuorena lainasin kirjastosta ja muistan kun opet kysyi että luetko muka nuo kaikki :) kirjat avaa ihan uuden maailman! Ostin myös ennen kaikki uudet hyvät kirjat, mutta niitä piti lahjoittaa paljon eteenpäin ja kun on vuosien aikana muuttanut ahkerasti, niitä piti karsia ja lahjoittaa. Nykyisessä asunnossa ei oikein ole tilaa kirjoille, ne on vaatekaapissa pinottuna päällekkäin.
    Mulla ei myöskään ole/mahdu yöpöytää tai pöytävaloa sängyn viereen. Ostin sellaisen neulomis/lukulampun. Sen avulla luen nykyään. Mutta on todella vaikea enää keskittyä kun tulee otettua se puhelin käteen :/ se on tosi harmi. Luen yhtä kirjaa kuukausia :D tykkään paljon elämänkerroista. Viimeksi luin Cisse Häkkisen elämänkerran jonka ostin sittemmin myös omaksi. Kerään edelleen tietyt kirjat. Tykkään ehkä dekkareista ja suomalaisista kirjoista eniten. Camilla Läckberg ja Tess Gerritsen dekkareista, pitäiskin katsoa kirjastosta onko heille tullut uusia. Timo Sandberg kotimaisista, ja paljon muitakin hyviä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että oot myös ollut lukutoukka :) Tekisi kyllä itsekin välillä mieli ostaa joku kirja pokkarina, jossa on "ikuisuusjonossa" kirjastossa. Mutta tavallaan se on myös mukavaa, kun kirjoja tulee hyvään tahtiin luettavaksi. Ja minulla on kotona hieman alle 10 kirjaa, jotka olen saanut naapurilta/lahjaksi, jotka ovat lukematta. En myöskään sinänsä haaveile kirjahyllystä, sillä en usko, että kovin monta kirjaa lukisin uudelleen.
      Olen kyllä onneksi itse pärjännyt sen kanssa hyvin, että lukiessa ei tule katsottua puhelinta. Nykyään puhelimenkäyttöni on vähenemään päin muutoinkin, vaikka välillä somettelen. Ei siellä ole mitään. En halua hukata elämääni puhelimella, odottamassa jotain olemattomia viestejä tai jotain jännää. Erilaiset TV-sarjat sun muut on usein hyvin tehty isolla tuotannolla, niin on aika harmi, että nekin kilpailevat nykyään puhelimen kanssa (moni katsoo telkkua ja on samalla puhelimella). Mä en ole vielä niin into elämänkertoihin, mutta mielenkiintoisten henkilöiden elämänkerrat on kyllä asia erikseen :)

      Poista